Ne arıyorsunuz?

Yazılarımız

Sprey Poliüretan Köpük Nedir? Poliüretan Köpük Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır?

Sprey Poliüretan Köpük Uygulama Alanları

Sprey poliüretan köpükler özellikle inşaat sektöründe yapıların çok farklı alanlarında uygulanabilir.

Endüstriyel çatı yalıtımı

Trapez sac ve ters tavan yalıtımı

Deniz taşıtları yalıtımı

Hayvansal barınak yalıtımı

Soğuk hava deposu yalıtımı

Boru hattı yalıtımı

Tank – silo yalıtımı

Çatı yalıtımı

Binaların temel perde betonla yalıtımı

Katlar arası yalıtım

Teras yalıtımı

Dış cephe yalıtımı

Sprey Poliüretan Köpük Ne İşe Yarar?

etkilerini en aza indirgediği için dünyada en hızlı gelişen yapı yalıtım malzemelerinden biri haline gelmiştir. Bu malzeme, binalarda temelden çatıya kadar her noktada kullanılabilmesinin yanı sıra, aşağıdaki alanlarda da yalıtım amaçlı kullanılmaktadır:

Soğuk Hava Depoları: Ürünlerin uzun süre taze kalmasını sağlamak amacıyla.

Endüstriyel Tesisler: Üretim sürecinde enerji verimliliğini artırmak için.

Tarım Yapıları: Hayvan barınakları ve seralarda iklim kontrolü sağlamak için.

Tank ve Boru Hatları: Sıvı ve gazların taşınmasında ısı kaybını önlemek amacıyla.

Tersaneler ve Gemi İnşası: Gemi gövdelerinde ve depolama alanlarında yalıtım sağlamak için.

Sprey Poliüretan Köpük Nasıl Uygulanır?

Sprey poliüretan köpükler, sprey makinesi ile hacimce 1:1 oranda Polyol ve izosiyanatın yüksek basınçta karıştırılıp yüzeye püskürtülmesiyle uygulanır. Uygulama esnasında malzemenin iyi karışabilmesi, kolay transfer edilmesi ve reaksiyonun hızlanarak akma veya damlamanın önlenmesi için hortum sıcaklıkları 40-50° C’ye çıkarılır.

Sprey poliüretan köpükler, beton, ahşap ve metal gibi birçok yüzeye herhangi bir astar uygulaması yapmadan kendiliğinden yeterli yapışma sağlar. Uygulamalar ince 2-3 cm’lik katmanlar halinde yapılır ve istenilen kalınlığa göre kat sayısı ayarlanır. Bu katmanlı uygulama, malzemenin yüzeyle mükemmel bir şekilde bütünleşmesini ve yüksek performanslı bir yalıtım sağlanmasını temin eder.

Sprey Poliüretan Köpüğün Faydaları

Sprey poliüretan köpüğün (SPF) sıklıkla tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden biri, sprey uygulama yöntemi ile kısa sürede geniş alanlara etkili ısı yalıtımı sağlamasıdır. Diğer yalıtım malzemelerinden farklı olarak, SPF girintili çıkıntılı yüzeylerin yalıtımına olanak tanır ve böylece ısı köprülerini ortadan kaldırır. Bu özelliği, binaların enerji verimliliğini artırmada önemli bir avantaj sağlar.

SPF’nin tüm çatı tasarımlarına uygun olması da binaların ısı yalıtımında öncelikli olarak tercih edilme nedenlerinden biridir. Çatılarda, eğim ve drenaj alanlarına çeşitli kalınlıklarda uygulanabilmektedir, bu da her tür çatı yapısına mükemmel uyum sağlamasını mümkün kılar.

Sprey Poliüretan Köpük Fiyatları

Sprey poliüretan köpük fiyatları, kimyasal hammadde fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Kullanım alanına göre en uygun yoğunlukta sprey köpük tercih edilmesi, optimum maliyet açısından önemlidir. Yoğunluk arttıkça metrekareye uygulanan malzeme miktarı da artar, bu da maliyeti artırabilir. Bu nedenle, doğru yoğunlukta köpük seçimi, hem maliyet etkinliği hem de performans açısından dikkatlice yapılmalıdır.

Yapılarda En Hızlı Yalıtım Nasıl Yapılır?

Yapılarda kendiliğinden birçok yüzeye yapışabilmesi ve girinti çıkıntıları kolayca kaplayabilmesi nedeni ile en hızlı yalıtım sprey poliüretan köpük ile yapılabilmektedir.

 

Sprey Poliüretan Köpük Uygun Maliyetli Midir?

Sprey poliüretan köpüğün ısı yalıtım değeri taş yünü ve EPS’ye göre yaklaşık 1,5 – 2 kat arası daha iyidir. Dolayısı ile daha ince uygulayarak aynı yalıtım değerlerine sahip olunur. Bundan dolayı malzeme tüketimi daha azdır. Ayrıca çok hızlı uygulanabilmesi işçilik maliyetinin de daha düşük olmasını sağlar.

Tüm Yalıtım İhtiyaçlarınız İçin Tek Adres

Size nasıl yardımcı olalım ?
Merhaba 👋
sorularınızı bize yöneltmek ister misini?